{ "title": "Hamilelikte Kulak Ağrısı", "image": "https://www.ortakulak.gen.tr/images/hamilelikte-kulak-agrisi.jpg", "date": "21.01.2024 19:39:18", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "
Hamilelikte kulak ağrısı, Hamilelikte her annede ağrılar ve fiziksel gelişimler olmaktadır. Annelik bizim için en kutsal bir görevdir. Hamilelik annelik iç güdüsüyle bebeği sürekli olarak korumak ve kollamaktır. Hamilelik anne adayının hem fiziksel hem ruhsal anlamda etkileyen bir faktördür. Hamileliğin verdiği fiziksel değişim anne açısından çok zor bir durumdu, anne adayı hamileliğin ilk ayından itibaren bebeğin için sürekli olarak düzenli beslenmesi gerekmektedir. Hamileliğin bize verdiği hormon değişimi ve duygusal değişimi oldukça fazladır. Anne adayı hamile kaldığından itibaren değişimler fazla olmaktadır. Hamilelikte en çok diş ağrısı, kulak ağrısı, eklem ağrısı ve baş ağrısı daha çok görülür. Bebek büyüdükçe anne karnını da daha çok anneden vitaminin almaya ve beslenmeye başlar. Bu nedenle hamilelikte anne adayı düzenli ve sık yemek, içmek durumunda kalmaktadır. Annelik bebeği için ağrıya bile katlana bilmek ve ona zarar gelmesin diye ilaç bile içmemektir.

Hamilelikte kulak ağrısı

Hamilelikte kulak ağrısı vücudun her bölgesinde olduğu gibi gebelikte de birtakım değişiklikler oluşur. Hamilelikteki değişiklikler burnun arka tarafındaki genizde bulunan ve orta kulak ile iltihabı sağlayan östaki borusunun tıkanmasından neden olur. Burundan gelen havanın orta kulağa ulaşmasını sağlayan ve biriken salgıların geniz yoluyla atılmasına yardımcı olmaktadır. Hamilelikte hormonların değişimi nedeniyle burunda tıkanmalar oluşabilir ve buna bağlı olarak kulaktaki dolgunluk, çınlama gibi rahatsızlıklar daha çok görülür. Hamilelikte kulak ağrısının nedeni daha çok boğaz enfeksiyonu, gribal enfeksiyonlardan oluşmaktadır. Hamilelikte dış kulakla ilgiliyse, tedavi, doktor kontrolü altında antibiyotikle olmalıdır. Kulaktaki ağrıyı kesmek için antibiyotikler krem ve merhem ile tedavi edilir. Hamilelikte ağrının diğer nedeni ise orta kulak iltihabından oluşmaktadır. Orta kulak iltihabının tedavisine antibiyotik ve ağrı kesici kullanarak tedaviye başlanmalıdır. Kulak ağrısı bazen anne adayını canından bezdirecek duruma getirir. Kulak ağrısı geçmiyor ise bir kulak, burun, boğaz doktoruna gitmek gerekmektedir.
" } ] }